Camerata RCO - leden van het Koninklijk concergebouworkest

20-dec-2020

Categorie:

Een programma met warme Boheemse klanken met werken van de 2 belangrijkste Tsjechische componisten.
Voor de donkere dagen van het jaar brengt Camerata RCO met een strijkkwintet met contrabas u langzaam in de sfeer van de feestdagen.
Zij spelen voor u een programma met warme Boheemse klanken met werken van de twee belangrijkste Tsjechische componisten.
De Suite van Janáček en het Quintet van Dvorák zijn beide sterk verbonden met de volksmuziek uit hun regio. Janáček en Dvorák waren goede vrienden van elkaar en hebben zelfs samen een uitgebreide wandeltocht door de binnenlanden van Bohemië gemaakt, op zoek naar de herkomst van de melodieën van de volksmuziek.
In het kwintet van Dvorák is de toevoeging van de contrabas aan het strijkkwartet bijzonder en geeft een extra klankkleur. Het stuk werd ooit geschreven voor een compositiecompetitie, die Dvorák met dit stuk won.

Aanvang: 16:00 uur.
Toegang: € 20,00

Er worden maximaal 30 personen toegelaten.
Reserveren is verplicht.

Protocol m.b.t. het bijwonen van een concert in de Oude Kerk

Soort ticket Prijs Plaatsen
Camerata RCO Kerstconcert 20 december 2020. Aanvang: 16:00 uur €20,00