Telefoonnummer

06 – 1483 8216

E-mail

info@vriendenoudekerk.nl

Datum/Tijd
27-okt-2019
16:00 - 17:00

Locatie
Oude Kerk Spaarndam

Categorie:


Zang en Vriendschap

Het Koninklijk Haarlems Mannenkoor bestaat al sinds 1830. Het gezelschap bestond destijds uit negen mannen, die wekelijks bij één van de leden bijeen kwamen, onder het motto; “Het doel van ons verenigd pogen is Zang door Vriendschap te verhogen.”
Langzamerhand ontwikkelde Zang en Vriendschap zich tot één van de meest gerenommeerde koren in West Europa, met sinds 1890 het predikaat “Koninklijk”.

Het koor heeft veel bijzondere concerten gegeven met  in de laatste jaren interessante uitstapjes op radio en tv. Tijdens het tv-programma Podium Witteman zongen de mannen met Youp van ’t Hek zijn grote hit ‘Flappie’.
In 2015 werd gezongen met singer/songwriter Niels Geusebroek op Bevrijdingspop en live op Radio 3FM. Daar werden toeschouwerrecords gebroken. Op Bevrijdingspop werd voor 60.000 toeschouwers gezonden. Op Radio 3 FM luisterden meer dan 800.000 mensen.
Tijdens Moederdag in 2017 werd opnieuw opgetreden met Niels Geusebroek en met sopraan Tania Kross. Een groot succes waarin de verbinding tussen klassieke en moderne muziek werd gemaakt. Dat was de start van een nieuwe richting van het koor. Nieuwe wegen zijn ingeslagen voor wat betreft het repertoire.

 

In 2018 ging het koor op tour naar Dresden, Maissen, Köln en Solingen. Gezongen werd in de Dresdener Frauenkirche, de Kölner Dom en werd een gezamenlijk concert gegeven met het oudste mannenkoor van Europa, der Bergische van 1803. Tijdens deze concerttour is het koor boven zichzelf uitgestegen. Zelden werd dit decennium zo goed gezongen.

Meer informatie over Zang en Vriendschap / meer opnames.

Kaartjes

Toegang is € 10,00.

Boekingen:

Er kunnen (nog) geen reserveringen worden geplaatst voor dit evenement.

Aanbevolen artikelen