Telefoonnummer

06 – 1483 8216

E-mail

info@vriendenoudekerk.nl

Datum/Tijd
07-mrt-2023
16:00 - 17:00

Locatie
Oude Kerk Spaarndam

Categorie: Geen Categorieën


Vb.png

De Amerikaanse pianiste Vivianne Cheng is een Steinway Artist die veel heeft opgetreden in Europa en de Verenigde Staten. Ze werd geboren in North Carolina, waar ze op zesjarige leeftijd haar eerste publieke optreden gaf. Sindsdien heeft Vivianne optredens gemaakt in de meest prestigieuze locaties, waaronder Carnegie Hall (New York), Het Concertgebouw (Amsterdam), Musikverein (Wenen), Salle Cortot (Parijs), Lincoln Center (VS), Wonderfeel Festival (Nederland), Festival Ljubljana (Slovenië) en Verbier Festival (Zwitserland) . Hoogtepunten van haar recente seizoen waren solorecitals in Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Spanje en de VS; naast een optreden op NPO 4, een live opgenomen concert voor 24classics en een aankomende cd-release bestaande uit 48 Préludes van Chopin en Febel.

Vivianne studeerde onder meer aan het Conservatorium van Amsterdam bij Naum Grubert (Master Piano afgestudeerd met een 10), Mozarteum Salzburg bij Andreas Groethuysen en Pavel Gililov (Postgraduate en Master Piano ‘Solistenausbildung’ met de hoogste onderscheidingen), en Curtis Institute of Music bij Gary Graffman en Leon Fleisher. Voorafgaand aan Curtis studeerde Vivianne aan de Juilliard School, waar ze op tienjarige leeftijd werd aangenomen. Eerdere belangrijke leraren waren Ruth Slenczynska, Yoheved Kaplinsky, Nina Lelchuk en Arkady Aronov. Verder volgde ze masterclasses bij legendarische pianisten, waaronder Alicia de Larrocha, György Sándor, Claude Frank, Earl Wild, Dmitri Bashkirov, Boris Berman, Richard Goode, Menahem Pressler, Ferenc Rados en Arie Vardi.

Momenteel is Vivianne gevestigd in Amsterdam, waar ze een Steinway piano kreeg van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. In 2020 ontving ze een ‘Heldenspeld’ van de gemeente Amsterdam voor het maken van een reeks liveconcerten op een boot die tijdens de pandemie door de Amsterdamse grachten vaart. Vivianne doceert aan de pianofaculteit van Mozarteum Salzburg in Oostenrijk en aan Utrechts conservatorium in Nederland.

Zondag 9 april 2023
Aanvang: 16:00 uur
Toegang: € 15,00

Boekingen:

Er kunnen (nog) geen reserveringen worden geplaatst voor dit evenement.

Aanbevolen artikelen