Telefoonnummer

06 – 1483 8216

E-mail

info@vriendenoudekerk.nl

Datum/Tijd
02-dec-2018
15:00 - 16:00

Locatie
Oude Kerk Spaarndam

Categorie:


Het ensemble Symphonie Atlantique, bestaande uit Rebecca Huber en  Takako Kunugi speelt:
W.A. Mozart, Sonata in F Major KV. 292
Allegro
Andante
Rondo
Nicolo Paganini Sonata for violin and bassoon No. 1
Largo
Allegro Moderato
Rondo
Giovanni Batiste Viotti, Suonata for solo violin
Introduction
Fugue
March
Nicolò Paganini Sonata for violin and bassoon No. 3
Allegro con brio poco scherzando – Tempesta
Petite Romance
Polacchina

Symphonie Atlantique werkt vanuit Den Haag en brengt jonge professionele musici samen uit landen als de VS, Australië, Canada, Argentinië, Japan en een groot aantal Europese landen, waaronder Nederland. Wat hen bindt is de passie voor het klassiek en romantisch repertoire. De sprankelende taal van de klassieke en romantische muziek krijgt daarbij volledig de ruimte, zodat niet alleen kamermuziek maar ook het symfonisch repertoire als een muzikaal gesprek te volgen is.

De drijfveer en het kloppend hart van het ensemble is het muziekwetenschappelijk onderzoek naar relevante bronnen. Een bijzondere focus ligt bijvoorbeeld op de studie naar de strijktechnieken en cultuurgebruiken uit de 19e eeuw. De opgedane kennis vertaalt zich in een verfijnde, historisch geïnformeerde uitvoering.

Symphonie Atlantique wil een brug slaan tussen de oorspronkelijke uitvoeringspraktijk en de podia van vandaag. Het ensemble speelt zonder dirigent, onder leiding van de Amerikaanse violiste Rebecca Huber. Dit vergt grote inzet, alertheid en muzikale communicatie van de hechte spelersgroep. Tegelijkertijd vergroot deze speelwijze de intensiteit van het samenspel. Als gevolg daarvan kenmerken de uitvoeringen zich door de bijna fysiek voelbare interactiviteit tussen de musici en het publiek.

Het ensemble presenteert muziek zoals zij oorspronkelijk is uitgevoerd: in een beperkte bezetting op een kleinschalig podium, volledig gebruikmakend van de authentieke klankkleuren uit historische instrumenten, interactief gespeeld en vol onverwachte muzikale wendingen. Op deze manier steekt Symphonie Atlantique bekend klassiek en romantisch repertoire in een nieuw maar tegelijkertijd oud jasje.

Wilt u alvast wat zien en horen? zie:

https://www.youtube.com/watch?v=1vAD-w68dRg

Kaartjes

Toegang is € 10,- Aan de kassa is de toegang € 12,50

Boekingen:

Er kunnen (nog) geen reserveringen worden geplaatst voor dit evenement.

Aanbevolen artikelen