Telefoonnummer

06 – 1483 8216

E-mail

info@vriendenoudekerk.nl

Datum/Tijd
26-nov-2017
15:00 - 16:00

Locatie
Oude Kerk Spaarndam

Categorie:


The Soul of Gospel is een swingende vocal-formatie, waarvan de basis bestaat uit drie zangeressen en een zanger.
Allen hebben zij hun sporen ruimschoots verdiend in gospelkoren, musicals en soulbands.

De groep brengt populaire gospelsongs en soulklassiekers als Oh Happy Day, To My Father’s House, Amazing Grace, Go Like Elijah en Proud Mary.

The Soul of Gospel weet met hun perfect samengestelde repertoire het publiek altijd weer op fraaie wijze te entertainen en te ontroeren. Of het nu een intieme bruiloft betreft of een openlucht optreden tijdens een festival voor duizenden mensen, de groep weet immer te overtuigen met een uitgebalanceerde liedkeus en staat garant voor een sfeervolle gospel beleving.
Hun unieke gospel gowns zijn speciaal voor hen ontworpen en vervaardigd door Edgar Stuurman,  hofleverancier van onder meer Karin Bloemen.

Tarif Heljanan startte zijn carrière als lid van Gordon’s gospelkoor in 1994.Hij maakte onderdeel uit van Berget Lewis’ Gospel Train en startte in 2005 zijn eigen formatie, The New Gospel Sensation.Tarif is al zo’n twintig jaar een veelgevraagd backing vocalist en zong met bekende artiesten als Do, Edsilia, Ruth Jacott, Golden Earring, Froger, Alain Clarke enzovoort.Hij stond als deelnemer en als backing vocalist meermaals op zowel het Nationale als het Eurovisie Songfestival en won een Cultuurprijs voor het opzetten van verschillende theater- en dansprojecten.

Tamzie Franzen, geboren en getogen in Londen, volgde haar theateropleiding aan dezelfde school als Amy Winehouse en Sopice Girl Emma Bunton. Na haar studie schitterde ze in meerdere producties op Westend (het theatermekka van Londen) en deed ze de Europese tour van ‘Hair’, alsmede de Nederlandse versie van ‘The Lion King’  in het Scheveningentheater. Behalve als zangeres is Tamzie tevens werkzaam als actrice, presentatrice, danseres, vocal-coach en voice-over. Ze verscheen in meerdere commercials en vele tv-programma’s (Mooi weer de Leeuw, Top of the Pops, Dancing on Ice, WNL op zondag etc.). Daarnaast is zij een veelgevraagd sessie-zangeres. Afgelopen kerst stond Tamzie in Ahoy met de Toppers.

Bibi Norean begon haar carrière in eerste instantie als danseres, maar is inmiddels uitgegroeid tot een allround artieste.Behalve als zangeres, is zij momenteel veelvuldig werkzaam als MC, bijvoorbeeld in de befaamde Amsterdamse Supperclub.Bibi volgde lessen op de academie van Lucia Marthas en zat op de beroemde Lion King-school (van Stage Entertainment).Met gospelformaties als Farout, Amazing Vocals, M-Ladeez en L-Shaddai stond ze op de bühne in onder meer de Raï, Paradiso en de Amsterdamse Stadsschouwburg.

Sharon Hooghart, geboren in 1974, was als kind al hevig gefascineerd door gospelmuziek, die zij thuis met de spreekwoordelijke paplepel kreeg ingegoten. Het duurde dan ook niet lang voordat zij lustig meezong met het kerkkoor. Vanaf het moment dat meedoen een optie was,  stond de kleine Sharon vol elan mee te swingen tijdens kerkdiensten. Later volgden ook festivals en concerten. Sinds zes jaar maakt zij deel uit van de groep De Lichtpuntjes, die gedurende de winter jaarlijks optreedt in de Efteling, alwaar zij het publiek trakteren op warme soul- en gloedvolle gospelsongs.

toegang € 20,-

Aanbevolen artikelen