Telefoonnummer

06 – 1483 8216

E-mail

info@vriendenoudekerk.nl

Datum/Tijd
30-dec-2014
20:00 - 21:00

Locatie
Oude Kerk Spaarndam

Categorie:


Het Neva Ensemble is een klein koor dat bestaat uit 5 personen : 2 dames en 3 heren.
Het heeft zich gespecialiseerd in het zingen van Russische kerkmuziek. Daarnaast wordt dit repertoire aangevuld met beroemde liederen uit de folklore van het land en een licht klassiek repertoire.
Alle leden van het ensemble hebben een professionele zangopleiding aan het conservatorium; als zanggroep heeft het zich een techniek eigen gemaakt, die uitmunt in vocaal evenwicht. De eigen interpretatie van de Slavisch-Russische muziek wordt dan ook overal hogelijk gewaardeerd.

De kerkmuziek is meer dan zeventig jaar in Rusland verboden geweest, maar het volk is altijd blijven zingen, al was het in het verborgene.
Wat aan een volk behoort, kan een regime niet uitroeien, zelfs niet over drie generaties heen. Men is in het verborgene deze muziek blijven zingen.
Na 1990 brak een geweldige opleving aan van godsdienstig leven, ook in de kerkmuziek.Oude tradities werden in ere hersteld. Nu kunnen zij weer met de oeroude Slavisch-Russische kerkmuziek “naar buiten” optreden.

Het Neva Ensemble doet dat met een meesterlijke stembeheersing en een overtuigende bevlogenheid. Ze houden van hun land en van hun kerk. Deze combinatie van technisch meesterschap en emotionele betrokkenheid maakt hun optredens telkens weer tot een prachtige, ontroerende belevenis.

Na afloop van het concert wordt een collecte gehouden.

Neva Ensemble

Aanbevolen artikelen