Datum/Tijd
24-okt-2021
15:00 - 16:00

Locatie
Oude Kerk Spaarndam

Categorie:


Na de vrede’ is geschreven door Jos Ahlers, gebaseerd op de ontroerende oorlogsherinneringen van zijn vader Gerhard Ahlers.
In ‘Na de Vrede’ wordt een spannend spel gespeeld met werkelijkheid en verbeelding. Daders en slachtoffers van toen raken in gesprek met familieleden die nu leven. De conclusie: voor sommige mensen begint de oorlog pas na de vrede.

In de laatste dagen van de Tweede Wereldoorlog heerst chaos in Nederland. De bezetter trekt zich terug. De bevrijder is nog niet gearriveerd. Goed en fout, loyaliteit en eigenbelang, geloof en wanhoop strijden om voorrang. Op een avond vlak voor de bevrijding verschijnt een SS-officier in de dorpspastorie van Pastoor Beumer. Wat is de reden van zijn bezoek? Heeft het te maken met de jonge onderduiker? De keuzes die tijdens die duistere avond worden gemaakt, klinken nog generaties door.

Toneelgroep Vondel is een amateurtoneelvereniging uit Haarlem. Vondel is opgericht in 1952 en nog steeds springlevend, met jonge tot oudere enthousiaste spelers en een gevarieerd repertoire. Vondel maakt per jaar twee producties die doorgaans druk bezocht en zeer gewaardeerd worden door donateurs en andere bezoekers.
‘Na de vrede’ wordt geregisseerd door Fred Rosenhart.

Aanvang: 15:00 uur
Toegang: € 10,00

Een drankje na afloop kost € 2,00. U kunt uitsluitend contant betalen.

Protocol m.b.t. het bijwonen van een concert in de Oude Kerk.

Boekingen:

Soort ticket Prijs Plaatsen
Na de Vrede door toneelgroep Vondel
Een drankje na afloop kost € 2,00. U kunt uitsluitend contant betalen.
€10,00