Telefoonnummer

06 – 1483 8216

E-mail

info@vriendenoudekerk.nl

Datum/Tijd
31-mrt-2019
15:00 - 16:00

Locatie
Oude Kerk Spaarndam

Categorie:


In 2016 ontmoetten Martha Bosch en Laura de Lange elkaar tijdens een project met Projectkoor PA’dam, musiceerden samen en een nieuw liedduo was geboren!

Laura: “Martha en ik vinden elkaar in onze manier van omgaan met muziek en tekst, maar zeker ook in de benadering van concerten en onze verbinding met de luisteraars. Hoe laten we ons publiek, ook de niet-kenners, het meest genieten van een lied-programma? Door samen uitgebreid te puzzelen aan een unieke, uitgebalanceerde verzameling liederen met een sterk thema, fascinerende lijntjes tussen liederen onderling en boeiende afwisseling in stijl of sfeer. Door tijdens het concert op een aanstekelijke manier te vertellen over de teksten, over de componisten en dichters. Door soms eerst wat fragmentjes te laten horen als “bewegwijzering” door een lied. En… door zelf heel blij te worden van het voorrecht om samen zoveel mooie muziek uit te voeren!” 

Martha: “Samen musiceren met Laura is als een tweede natuur. Onze kijk op liederen en hun – net zo belangrijke – teksten is fascinerend; we vullen elkaar aan en genieten met volle teugen. Het toelichten van muziek, waar het over gaat en waar mensen op geattendeerd kunnen worden, is voor mij altijd een belangrijk onderdeel geweest in mijn concerten. Hierin heb ik in Laura een geweldige duo partner gevonden. Samen geven we een concert waarbij het publiek op het puntje van de stoel zal zitten, wetende waar ze hun oren te luisteren leggen.”

Het programma heet, met een knipoog:
I HATE MUSIC!

Aaron Copland (1900-1990)                       uit: Twelve Poems by Emily Dickinson (1950)

Nature, the gentlest mother

Moeder natuur heeft met iedereen geduld; met de klimmende eekhoorn, de onstuimige vogel, het kleinste krekeltje. Haar conversatie is als een zomers middaguur. En als al haar kinderen slapen legt ze oneindig teder haar gouden vinger op haar lip.

Dear March, come in!

Kom erin, lieve Maart, wat ben ik blij je te zien! Leg daar je hoed en kom met mij mee naar boven, ik heb zo veel te vertellen! April kan nog wel even wachten, die heeft een jaar niets van zich laten horen en ’t komt mij nu niet goed uit. De kleinigheden zijn zo klein sinds jij weer bij ons kwam, blaam is zo dierbaar als lof en lof zo kaal als blaam.

The world feels dusty

De wereld voelt stoffig als we doodgaan. Eerbetoon en vlaggen smaken droog maar een klein briesje van de hand van de vriend verkoelt als de regen.

Why do they shut me out of Heaven?

Waarom mag ik niet naar de hemel? Zong ik te hard? Willen de engelen het niet nog een keer met mij proberen? Ik zal niet storen, maar sluit niet de deur! Als ik het was die de witte mantel aan had, zou ik hen dan buitensluiten?

The Chariot

Omdat ik niet voor de dood wilde stoppen, deed hij ‘t attent voor mij. Samen met de onsterfelijkheid reed ik mee in zijn koets. We reden snel voorbij een school waar kinderen speelde, langs velden starend graan en langs de zon die onderging. We stopten bij een huis dat leek op te zwellen uit de grond, het lijstwerk was van aarde.

Leonard Bernstein (1918-1990)                  I hate music! (1943)

My mother says that babies come in bottles

Jupiter has seven moons

I hate music! But I like to sing

A big Indian and a little Indian

I just found out today that I’m a person too


Frederic Mompou (1893-1987)                   Combat del Somni (1942-1948)

Damunt de tu només les flors

Boven jou niets dan bloemen. Hun licht op jouw lichaam zal nooit meer aan de tak toebehoren. Een leven van geur is jou geschonken met hun kus. Had ik maar als een lelie kunnen verwelken op jouw borst.

Jo et pressentia com la mar

Ik droomde dat je als de wind en de zee was, oneindig…  Maar nu ik je heb, ben je niet de zee die wordt ingeperkt door stranden en niet de wind, gevangen in de ruimte. Jij bent onbegrensd. Daar zullen nooit woorden voor zijn of landschappen op lijken.

Frederic Mompou (1893-1987)                  Comptines (1926-1943)

D’alt d’un cotxe n’hi ha una nina                  In een wagentje zat een pop

Hevist dins la lluna tres petits conills            In de maan zag ik drie kleine konijnen

 

Xavier Montsalvatge (1912-2002)              Cinco Canciones negras (1945)

Cuba dentro de un piano                               Cuba in een piano

Punto de Habanera                                         Cubaans volksliedje in Habanera-ritme

Chévere                                                         De bullebak met het mes

Canción de cuna para dormir a un negrito    Wiegenliedje voor een zwart jongetje

Canto negro                                                   Zwart liedje

Kaartjes

Bij vooraf reserveren en betalen: toegang € 10,00
Bij de deur is de toegang € 12,50

Maak kans op een gratis toegangskaart  

Hier kunt u meer lezen over deze actie

Boekingen:

Er kunnen (nog) geen reserveringen worden geplaatst voor dit evenement.

Aanbevolen artikelen