Datum/Tijd
22-dec-2019
16:00 - 17:00

Locatie
Oude Kerk Spaarndam

Categorie:


Camerata RCO is een uniek ensemble, bestaande uit leden van het Koninklijk Concertgebouworkest in Amsterdam. Het plezier dat zij beleven aan het samenspelen in het orkest zetten zij voort door het samenspelen in kleine bezetting.

Het repertoire is anders dan het orkestrepertoire; kamermuziek is persoonlijker en intiemer. Zij bepalen zelf het repertoire, de bezetting van het ensemble en waar zij optreden. Met Camerata RCO willen zij in direct contact staan met het publiek.

Camerata RCO geeft veel concerten in binnen- en buitenland. Het is ensemble in residence bij een aantal festivals in Italië. Ook heeft Camerata RCO een eigen serie in de Oude Kerk in Spaarndam, het Energiehuis in Dordrecht en VondelCS in Amsterdam. Recent hebben zij opgetreden in o.a. Bilbao, New York, Washington, Moskou, Riga en op Hawaii. Met als hoogtepunten een optreden in de Grote Zaal van Het Concertgebouw tijdens de Robeco SummerNights en een optreden bij de Frick Collection in New York City.

Zaterdag 17 augustus 2019 vond in Amsterdam de 38e editie van het Prinsengrachtconcert plaats. Het grootste klassieke openluchtconcert van Nederland betovert elke augustus duizenden mensen in de bootjes op de gracht en op de kade aan de voet van de Westertoren, waar ze volop genieten van prachtige klassieke muziek. Samen met anderen schitterde Camerata RCO op het ponton op de Prinsengracht, met een afwisselend optreden vol muzikale verrassingen!

Camerata RCO heeft opnames gemaakt voor radio en tv en al vele cd’s uitgebracht onder het label Gutman Records. In september 2014 nam Camerata RCO een cd op van Mahlers Negende symfonie in een bewerking van Klaus Simon onder leiding van Gustavo Gimeno.

Daarna kwam er een Mozart-cd uit die tot stand kwam met behulp van de RCO Foundation en de cd Due Lune met werken voor twee violen. De meest recente cd’s betreffen een opname van Mahlers Vierde symfonie in de bewerking van Erwin Stein en een opname van het beroemde Octet van Schubert, een van de favoriete werken van het ensemble omdat het een prachtige weerspiegeling van het ensemble is: philharmonische kamermuziek.

Website van Camerata RCO.

Vandaag speelt Camerata RCO het Forellenkwintet van Franz Schubert (1797-1828).

Notturno in Es groot, op 148 voor piano trio

Quintet in A groot, D 667
– Allegro vivace
– Scherzo:Presto
– Thema mit Variationen: Andantino
– Finale: Allegro giusto

Optredende musici: Annebeth Webb (viool), Lilli Maijala (altviool), Nuala McKenna (cello), Olivier Thiery (contrabas) en Martijn Willers (piano).

Toegang tot het concert € 20,00.
Consumpties in de pauze en/of na het concert: € 2,-

Boekingen:

Dit evenement is volgeboekt.