Telefoonnummer

06 – 1483 8216

E-mail

info@vriendenoudekerk.nl

Datum/Tijd
22-apr-2023
15:00 - 16:00

Locatie
Oude Kerk Spaarndam

Categorie: Geen Categorieën


Het strijkersensemble Kennemer Consort geeft een concert dat geheel gewijd is aan muziek van Amerikaanse bodem. Op het programma staan niet alleen werken van bekende componisten als Samuel Barber en Philip Glass, maar ook van minder bekende componisten als Florence Price en Arthur Foote.

Van Samuel Barber speelt Kennemer Consort het beroemde Adagio for Strings, een stuk dat – niet alleen in de Verenigde Staten-sterk verbonden is met gelegenheden van rouw. Het Adagio werd o.a. gespeeld bij de begrafenissen van de presidenten Roosevelt en Kennedy.

Van Philip Glass klinkt het vierdelige Company, terwijl Florence Price vertegenwoordigd is met haar Andante Moderato, waarin haar zuidelijke roots goed te horen zijn.

Arthur Foote (1853-1937) is misschien wel de minst bekende van dit gezelschap. Hij was lid van de Boston Six , een groep Amerikaanse componisten die op zoek was naar een specifiek Amerikaans idioom in de muziek. Van hem hoort u de Air uit zijn Serenade voor strijkorkest en de Suite voor strijkorkest uit 1909.

Het Kennemer Consort staat onder leiding van dirigent Jean-Pierre Gabriël.

Datum: zaterdag 22 april 2023
Aanvang: 15.00 uur.
Toegang: € 15,00, uitsluitend in de kerk betalen (pin of contant). Kinderen t/m 12 jaar gratis
Locatie: Oude Kerk, Kerkplein 2, Spaarndam-West.
Drankje (op eigen kosten) na afloop in de kerk.

Aanbevolen artikelen