Telefoonnummer

06 – 1483 8216

E-mail

info@vriendenoudekerk.nl

Datum/Tijd
23-sep-2019
20:00

Locatie
Oude Kerk Spaarndam

Categorie:


Holy Trientje is het nieuwe boek van Anne-Gine Goemans, bekend van de bestseller Honolulu King. Een literaire wereldreis uit de koker van een van de beste auteurs van Nederland.

Zuster Trientje (86) heeft een goddelijke missie: alle kernwapens moeten weg. Geïnspireerd door de Amerikaanse non die het grootste nucleaire complex ter wereld wist binnen te dringen, omgeeft Trientje zich met een kleine internationale groep gelijkgestemden. Het doel: een overval op een depot met atoombommen op Nederlandse bodem. Zal de onervaren groep erin slagen hun plan zo uit te voeren dat de wereld wakker wordt geschud?

In haar verfijnde stijl en met haar dwingende manier van vertellen laat Goemans ons zien wat er kan gebeuren als idealistische ambitie samengaat met onherstelbaar trauma. Holy Trientje is in alle opzichten een grote roman, bezield door waargebeurde verhalen.
Goemans reisde de afgelopen jaren de wereld af om haar boek te kunnen maken.

Anne-Gine Goemans (1971) is schrijver en journalist. Goemans debuteerde met de veelgeprezen roman Ziekzoekers en won daarmee de Anton Wachterprijs 2008. Met Glijvlucht, haar tweede roman, won Goemans de Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs 2012 en de Duitse M-Pionier-prijs voor literaire nieuwkomers. In 2015 verscheen Honolulu King, de grote doorbraak voor Goemans, met meer dan 50.000 verkochte exemplaren. Met Holy Trientje bevestigt ze haar talent.

De consumptie na afloop wordt u aangeboden door boekhandel Bredero uit Santpoort-Noord. Daarnaast bent u in de gelegenheid om het boek te kopen én te laten signeren.

Interview met de Volkskrant, 6 september 2019

Kaartjes

Toegang is € 5,00.

Boekingen:

Er kunnen (nog) geen reserveringen worden geplaatst voor dit evenement.

Aanbevolen artikelen