Telefoonnummer

06 – 1483 8216

E-mail

info@vriendenoudekerk.nl

Datum/Tijd
25-sep-2022
16:00 - 17:00

Locatie
Oude Kerk Spaarndam

Categorie:


EN ALTIJD MAAR VERLANGEN – De liefdesoorlog van mijn ouders is een verhaal over een onmogelijk huwelijk, even innig als indringend beschreven in brieven van een zoon aan zijn overleden vader en moeder. Na een bittere scheiding wisselden zij veertig jaar lang geen woord meer met elkaar. Onderhuids leefde het verlangen voort, tot de dood aan toe.
Frénk van der Linden schetst hoe we tot onze laatste zucht in gesprek zijn met onze ouders – of we het willen of niet.
Na afloop kunt u dit boek kopen.
– ‘Pijnlijk mooi; de ontleding van twee karakters, in een scherp en liefdevol familieportret.’
Tommy Wieringa
– ‘Nieuwe nummer 1 in mijn Volkskrant top 10! Ademloos uitgelezen. Een meesterwerk.’
Daan van der Valk, boekhandel De Vries van Stockum, Haarlem
-‘Rauw en indrukwekkend. Iedereen die een relatie heeft, moet het lezen.’
Margriet van der Linden, M
-‘Schitterend boek. Een even compassievolle als meedogenloze pen.’
Trouw
-‘Hartverscheurend verhaal, gegoten in een hoogst originele vorm.’
Adriaan van Dis
-‘Prachtig boek. Frénk van der Linden doet op indrukwekkende wijze verslag van zijn worsteling als kind en volwassene met de scheiding en vervreemding van zijn ouders.’
René Diekstra, psycholoog
-‘Ontroerend en openhartig.’
Haarlems Dagblad
Frénk van der Linden (63), freelance journalist, schrijft voor de Volkskrant, is presentator van het NTR-radioprogramma Kunststof, en maakt tv-documentaires voor omroepen als KRO-NCRV, Max en BNN/VARA. Hij publiceerde sinds eind jaren zeventig talloze interviews en reportages. ‘Schoolvoorbeelden van prestaties op zeer hoog niveau’, oordeelde de jury die hem de Prijs voor de Nederlandse Dagbladjournalistiek toekende voor vraaggesprekken in NRC Handelsblad. Naast zijn werk in de media leidt Frénk debatten en congressen.
Van zijn hand verscheen onder meer de bundel Tot op het bot – gesprekken over ziel & zaligheid, door Paul Witteman omschreven als ‘een interviewbijbel’. Een tweede verzameling, Laten we eerlijk zijn – 25 jaar spraakmakende gesprekken, werd opgenomen in de Canon van de Journalistiek. Bij de verschijning van Onder Hollandse Helden, valkuilen en levenslessen van een vragensteller, wijdde Museum De Fundatie in Zwolle enkele jaren geleden een expositie aan de journalistieke portretten die hij de afgelopen veertig jaar maakte. De Volkskrant: ‘Frénk van der Linden is de gelijke geworden van legendarische interviewers als Bibeb en Ischa Meijer.’
Sinds de tv-documentaire Verloren band (2009), waarin Frénk zijn vader en moeder interviewde over de veertig jaar durende koude oorlog die volgde op hun scheiding, initieerde hij o.a. de films Het spoor naar Auschwitz en Een eigen planeet, het Groninger Museum van Frans Haks.
Momenteel werkt hij met regisseur Suzanne Raes aan een documentaire over toneelcoryfee Ivo van Hove en zijn partner, ontwerper Jan Versweyveld. Met Eric Blom is hij begonnen aan een film over kamp Westerbork in het voorjaar van 1945.
Frénk was de afgelopen jaren regelmatig te gast in De Wereld Draait Door en het Mediaforum op Radio 1. Hij is initiatiefnemer en presentator van het jaarlijkse Grote Interview Theater in de Amsterdamse Stadsschouwburg. Ook geeft hij masterclasses interviewtechniek op scholen en redacties van kranten, tijdschriften en radio/televisieprogramma’s.
In zijn woonplaats Haarlem is Frénk al enige jaren Duurzaamheidsambassadeur. Ook is hij ambassadeur van VillaPinedo, platform voor kinderen van gescheiden ouders.

Datum: 25 september 2022
Toegang: Gratis (collecte na afloop)
Aanvang: 16.00 uur

Boekingen:

Er kunnen (nog) geen reserveringen worden geplaatst voor dit evenement.

Aanbevolen artikelen