Telefoonnummer

06 – 1483 8216

E-mail

info@vriendenoudekerk.nl

Datum/Tijd
07-apr-2019
15:00 - 16:00

Locatie
Oude Kerk Spaarndam

Categorie:


De beroemde compositie van Franz Schubert!

Het Forellenkwintet van Frans Schubert door Strijktrio Europa met pianist Jonathan Waleson en bassist Len Bielars.
Marieke de Bruijn, Mark Mulder en Jozien Jansen delen de liefde voor het strijktrio; een bijzondere en intieme samenspelvorm, waarvoor prachtig repertoire is geschreven. Naast Strijktrio Europa kunt u hen regelmatig tegenkomen bij diverse ensembles en beroepsorkesten, Splendor Amsterdam en de kamermuziekpodia van Nederland.

Jonathan Waleson studeerde bij György Sándor en Paul Doktor aan The Juilliard School for the Performing Arts in New York.  Zowel in Europa als in Amerika werkt Waleson veelvuldig als pianist, altviolist en dirigent met ensembles zoals Kammerorchester Basel,  Ensemble Modern, The Smithsonian Orchestra, en Orquesta Cambra de Lliure.  Recente optredens waren o.a. als pianosolist in Berg’s “Kammerkonzert” en solist en dirigent in Sjostakovitsj’ 1ste pianoconcert.  Waleson dirigeert momenteel diverse projecten bij het Nederlands Kamerorkest.

Len Bielars studeerde bij Peter Leerdam aan het Rotterdams conservatorium waar hij zijn Bachelordiploma haalde in 2011. Gedurende deze periode kreeg hij ook regelmatig les van visiting master Duncan McTier. Hij vervolgde zijn studie met een Master bij Petru Iuga aan het conservatorium in Mannheim, die hij afsloot in 2015.
Len maakte meerdere malen deel uit van het Nationaal Jeugdorkest (NJO), waarvan drie projecten als aanvoerder.Tijdens zijn studie in Duitsland werd hij aangenomen voor de ‘LUMA’ orkestacademie, waardoor hij een jaar lang ervaring op kon doen bij de Deutsche Staatsphilharmonie Rheinland Pfalz en Nationaltheater Mannheim.
Het NJO en de LUMA Academie waren een goede opstap voor het remplaceren in professionele orkesten, zo wordt hij geregeld gevraagd voor het Rotterdams Philharmonisch, het Radio Filharonisch Orkest, de philharmonie zuidnederland, en Het Gelders Orkest. Daarnaast speelt Len ook vaak in kleinere ensembles, zoals het Doelenensemble, Asko|Schönberg, re:orchestra en Kamerata Zuid.

De vrienden van Franz Schubert kwamen regelmatig bij Schubert thuis om zijn nieuwste composities te spelen. Schubert was helemaal niet commercieel ingesteld en zijn muziek werd maar moeilijk verkocht. Deze muziekavonden waren een manier om de muziek van Schubert in ieder geval gespeeld te krijgen, en zo konden zijn vrienden de muziek ook wat meer bekendheid geven. Deze avonden in de salon van Franz werden legendarisch, men noemde ze Schubertiades.
Een van de belangrijkste werken die ontstonden op zo’n soort avond is het Forellenkwintet, geschreven voor de bezetting die aanwezig was bij een van die vriendenbijeenkomsten.

Kaarten

Toegang € 15,- Aan de kassa is de toegang € 17,50

Wilt u zowel cultureel als culinair genieten?
Voor € 40 heeft u naast de toegang tot dit concert ook een heerlijk etentje bij Restaurant de Kolk met een seizoensgebonden 3-gangenmenu!
Dit arrangement kunt u bestellen tot 30 maart

Maak kans op gratis toegangskaart

Hier kunt u meer lezen over deze actie.

Boekingen:

Er kunnen (nog) geen reserveringen worden geplaatst voor dit evenement.

Aanbevolen artikelen