Telefoonnummer

06 – 1483 8216

E-mail

info@vriendenoudekerk.nl

Datum/Tijd
24-mei-2020
16:00 - 17:00

Locatie
Oude Kerk Spaarndam

Categorie:


Camerata RCO

Camerata RCO - leden van het Koninklijk concergebouworkest

Camerata RCO is een uniek ensemble, bestaande uit leden van het Koninklijk Concertgebouworkest in Amsterdam. Het plezier dat zij beleven aan het samenspelen in het orkest zetten zij voort door het samenspelen in kleine bezetting.

Het repertoire is anders dan het orkestrepertoire; kamermuziek is persoonlijker en intiemer. Zij bepalen zelf het repertoire, de bezetting van het ensemble en waar zij optreden. Met Camerata RCO willen zij in direct contact staan met het publiek.

Camerata RCO geeft veel concerten in binnen- en buitenland. Het is ensemble in residence bij een aantal festivals in Italië. Ook heeft Camerata RCO een eigen serie in de Oude Kerk in Spaarndam, het Energiehuis in Dordrecht en VondelCS in Amsterdam. Recent hebben wij opgetreden in o.a. Bilbao, New York, Washington, Moskou, Riga en op Hawaii. Met als hoogtepunten een optreden in de Grote Zaal van Het Concertgebouw tijdens de Robeco SummerNights en een optreden bij de Frick Collection in New York City.

Camerata RCO heeft opnames gemaakt voor radio en tv en al vele cd’s uitgebracht onder het label Gutman Records. In september 2014 nam Camerata RCO een cd op van Mahlers Negende symfonie in een bewerking van Klaus Simon onder leiding van Gustavo Gimeno.

Daarna kwam er een Mozart-cd uit die tot stand kwam met behulp van de RCO Foundation en de cd Due Lune met werken voor twee violen. De meest recente cd’s betreffen een opname van Mahlers Vierde symfonie in de bewerking van Erwin Stein en een opname van het beroemde Octet van Schubert, een van de favoriete werken van het ensemble omdat het een prachtige weerspiegeling van het ensemble is: philharmonische kamermuziek.

Website van Camerata RCO.

Later wordt bekendgemaakt welke musici u kunt verwachten én welke stukken zij zullen spelen.

Kaartjes

Toegang is € 15,00.

Wilt u zowel cultureel als culinair genieten?
Voor € 40,00 heeft u naast de toegang tot dit concert ook een plaats bij Restaurant de Kolk voor een seizoensgebonden 3-gangenmenu!
Cultureel & culinaire tickets kunt u boeken t/m 19 mei 2019.

 

 

 

Boekingen:

Er kunnen (nog) geen reserveringen worden geplaatst voor dit evenement.

Aanbevolen artikelen