Telefoonnummer

06 – 1483 8216

E-mail

info@vriendenoudekerk.nl

Datum/Tijd
22-okt-2023
16:00 - 17:00

Locatie
Oude Kerk Spaarndam

Categorie: Geen Categorieën


Annebeth Webb volgde haar eerste vioollessen bij Coosje Wijzenbeek en studeerde vervolgens bij Sylvia Rosenberg aan de Manhattan School of Music en bij Mauricio Fuks aan de Indiana University School of Music, Bloomington. Zij sloot haar studie af bij Herman Krebbers aan het Conservatorium van Amsterdam. Masterclasses volgde ze bij Jean-Jacques Kantorow, Rostislav Dubinsky, Franco Gulli en Yfrah Neaman.

Annebeth Webb was als tweede violiste bijna 20 jaar verbonden aan het Koninklijk Concertgebouworkest. Ze is tevens mede-oprichter van Camerata RCO, een ensemble met leden uit het Concertgebouworkest. Camerata RCO speelt concerten wereldwijd, zo zijn zij net terug van een tournee in Amerika en zal er later dit jaar in Azië opgetreden worden. Het ensemble heeft meerdere CD’s opgenomen, waaronder de laatste CD op het label Alpha Classics met een uitvoering van Mahler 4 met Barbara Hannigan.

Vanaf 1 januari 2019 werkt Annebeth voor het internationaal muziekagentschap HarrisonParrott als Senior Manager Creative Partnerships & Tours. Daarnaast speelt zij nog in het ensemble Camerata RCO en is voorzitter van het International Chamber Music Festival Wassenaar.

Annebeth Webb bespeelt een Nicolo Gagliano uit Napels, gebouwd in 1711 en in bruikleen van een particulier fonds.

Annebeth Webb wordt begeleid door Anne Bolt, piano.

Anne Bolt studeerde in Engeland en Amerika waaronder Indiana University alwaar zij master of music degree behaalde met lessen van Menahem Pressler. Momenteel Head of piano at Oakham School en zij zit in de staf van de Sheffield Music Academy. Zij speelde over de hele wereld pianoconcerten waaronder  Mozart’s D minor Concerto met Rutland Sinfinia en met Worcestershire Symphony Orchestra ,  Beethovens 4e,  Chopin 1e pianoconcert en Rhapsody in Blue van Gerswin.

Annebeth en Anne kennen elkaar van de Indiana University.

Vanmiddag zullen Annebeth Webb en Anne Bolt  werken van Mozart, Schumann en Grieg ten gehore brengen.

Zondag 22 oktober 2023
Aanvang: 16:00 uur
Toegang: € 15,00

In eerdere publicaties staat een verkeerde datum, 22 oktober is correct.
Graag aandacht hiervoor!

Boekingen:

Er kunnen (nog) geen reserveringen worden geplaatst voor dit evenement.

Aanbevolen artikelen