Telefoonnummer

06 – 1483 8216

E-mail

info@vriendenoudekerk.nl

Datum/Tijd
26-jun-2016
15:00 - 16:00

Locatie
Oude Kerk Spaarndam

Categorie: Geen Categorieën


IMG_4804 laetitia
Een perfect concert op een warme zomerdag!
BIO ALL FEMALE LATINBAND LETICIA Y SU RUMBADAMA
LETICIA Y SU RUMBADAMA, de spil van het ‘Rumbadama-concern’,  bestaat dit jaar 20 jaar: ons eerste optreden was in Finland, op 6 januari 1996, de eerste van een reeks van 36 optredens daar. In hetzelfde jaar stonden we in Vredenburg op de Latin Dance Night, (samen met Klimax en andere grootheden), speelden we live voor de Radio 1 bij het vermaarde Tros Sesjun…en speelden we op veel andere mooie plekken.
Vele, vele optredens volgden, we ontwikkelden ons, doorstonden alle tanden des tijds en nu, 20 jaar later spelen we als een hechte, strakke, door de wol geverfde (maar met nog evenveel drive als toen) en swingende band met heel kenmerkend geluid,  niet in de laatste plaats door de prachtige 4 stemmige vocale arrangementen; niet alleen de koortjes maar ook blazersriffs, intro en vocal specials worden gezongen.
Verder staat alles op de website maar ik wilde deze gelegenheid niet voorbij laten gaan zonder even op te scheppen.
Niet geheel onbelangrijk is het feit dat, op onze pianiste na, de bandleden allen vanaf nagenoeg de beginjaren erbij zijn en zijn en erbij  zijn gebleven. En dat hoor en zie je!….
De bezetting waarmee we momenteel het liefst spelen is het 4-tet en 5-tet: lekker compact en toch met een grote, volle sound.
Voorproefje? zie http://youtu.be/Zuc7KkwdTx4

Historie 1996-2016:

All female salsa-orkest LETICIA Y SU RUMBADAMA behoort tot de meest succesvolle latin-bands van Nederland en heeft al een lange staat van dienst.
Met 8 doorgewinterde ‘salsa-machas’ startte deze band in januari en februari van 1996 met 36 concerten in Scandinavie. Terug in Nederland had het orkest in mei van dat jaar haar eerste optreden op de Nederlandse televisie. Later volgde een live-optreden van een uur in het bekende radioprogramma Tros Sesjun in oktober 1996 waarna tal van hoogtepunten volgden.
Staat van dienst: North Sea Jazz, tour op Curacao, Vredenburg, Tros sesjun, Oosterpoort, Concertgebouw Amsterdam etc etc etc
In 2016 bestaat dit orkest 20 jaar en dat zal niet ongemerkt voorbijgaan. Een jubileum – tour en cd staan in de planning.
 

Omdat ‘less’ vaak ‘more’ is speelt dit orkest meer en meer als 4-vrouws-formatie. Gezien het hoge niveau van de individuele muzikantes én het stevige, compacte bandgeluid dat je krijgt als je al jaren samenspeelt klinkt dit 4-tet als een 8-mans formatie, hetgeen in deze muziek een absolute pré is

4-tet LETICIA Y SU RUMBADAMA speelt een breed spectrum: van ‘salsa dura’ tot  ‘son cubano’, van opzwepende merengues tot romantische bolero’s. Heerlijke muziek die nog extra power krijgt door de aanstekelijke performance van deze top-‘salseras’.
Uniek aan dit 4-tet zijn de hoogwaardige 4-stemmige vocale arrangementen van a-capella intro’s, gezongen ‘doowap’-mambos etc. 
 
bezetting: 

Leticia Bal: conga’s, footpedals, vocals, bandleader;

Mick Paauwe: baby-bass, vocals

Barbara Rana: piano, vocals; 
Delia Gonzalez: lead vocal, hand percussion
Toegang: € 10 per persoon, inclusief één consumptie na afloop.
zie ook: http://www.leticiabal.nl/85585479

Aanbevolen artikelen