Telefoonnummer

06 – 1483 8216

E-mail

info@vriendenoudekerk.nl

Musici van het Koninklijk Concertgebouworkest

Camerata RCO is een uniek ensemble, bestaande uit leden van het Koninklijk Concertgebouworkest in Amsterdam. Het plezier dat wij beleven aan het samenspelen in het orkest zetten wij voort door het samenspelen in kleine bezetting.

Het repertoire is anders dan het orkestrepertoire; kamermuziek is persoonlijker en intiemer. Het is verfrissend om collega’s beter te leren kennen door onze gezamenlijke inzet voor Camerata RCO. Wij bepalen zelf het repertoire, de bezetting van het ensemble en waar wij optreden. Met Camerata RCO willen we in direct contact staan met het publiek. Dat inspireert ons en geeft ons veel energie.

Camerata RCO geeft veel concerten in binnen- en buitenland. Het ensemble is in-residence in Festival Amfiteatrof in Levanto. Daarbij heeft Camerata RCO een eigen serie in de Oude Kerk in Spaarndam, het Energiehuis, Kunstmin, in Dordrecht en VondelCS in het Vondelpark in Amsterdam. Er waren optredens in o.a. Tokyo, New York, Seoul, Minsk, Madrid en Rome.

Camerata RCO heeft opnames gemaakt voor radio en tv en heeft al enkele CD’s uitgebracht (Corelli, Mozart, Mendelssohn, Ravel) onder het label Gutman Records. In september 2014 nam Camerata RCO een CD op van Mahler’s negende symfonie in een bewerking voor ensemble door Klaus Simon onder leiding van Gustavo Gimeno.

 

W: www.cameratarco.com

of like us on Facebook

Camerata RCO - leden van het Koninklijk concergebouworkest