Victory! – Van Bingen tot Boogie

Wishful singing, mondriaan
Alle rechten voorbehouden/ All Rights reserved
foto: Merlijn Doomernik

New York, 1944. Piet Mondriaan is koortsachtig op zoek naar de ultieme compositie van lijn en kleur. Komt de kunstenaar in de laatste dagen van zijn leven los van de door hem zelf opgelegde begrenzingen? Of vormen deze juist het kader waarbinnen zijn Victory Boogie Woogie kan ontstaan?
Binnen dikke kloostermuren componeerde Hildegard von Bingen de prachtigste melodieën. De hits van de Beatles weken niet af van het gangbare vormschema van de popmuziek. En Bach zocht bij het componeren van zijn geniale muziek de grenzen op van wat in zijn tijd geaccepteerd was. Vanuit de beperkingen van strikte regels kunnen de mooiste dingen ontstaan!
Componisten Joost Kleppe, Aspasia Nasopoulou en Lucas Wiegerink laten zich op verzoek van Wishful Singing inspireren door het lijnenspel en de dynamiek van Piet Mondriaan. In een muzikaal drieluik belichten zij het schilderij “Victory Boogie Woogie” elk vanuit hun eigen perspectief.
Wishful Singing brengt met Victory! een aansprekend, gevarieerd en zeker ook swingend a cappella programma waarin de vrijheid van de kunstenaar zegeviert. Met muziek van onder andere Von Bingen, Bach, McCartney, Kleppe, Nasopoulou en Wiegerink en in een regie van Marc Pantus.

Wishful Singing: bekend van Podium Witteman en Herman Finkers!

Reacties uitgeschakeld voor Wishful Singing komt komend seizoen 2017-2018 naar de Oude Kerk !

Tot onze spijt hebben wij deze “Preek van de Leek” moeten annuleren!

Reacties uitgeschakeld voor Preek van de Leek – 17 april 2016

Het programma van het seizoen 2015-2016 is uit

Ook dit seizoen weer een gevarieerd programma van zeer hoog niveau.

Wilt u het complete programma op papier: loop even bij de kerk naar binnen!
Donateurs en degenen die zich als belangstellende hebben aangemeld hebben het programma thuis ontvangen.

Reacties uitgeschakeld voor Programma seizoen 2015-2016 is uit!

Zondag 28 juni treedt vocalgroup Angels op met hun nieuwe programma “Thuis”
Op 21 september konden ruim 100 bezoekers genieten van het laatste concert van Camerata RCO (leden van het Concertgebouworkest) van dit seizoen.
Zij komen volgend seizoen weer terug!

Reacties uitgeschakeld voor Slotconcert seizoen 2014-2015

Kerkorgel Oude Kerk Spaarndam

In het overzicht concertagenda vindt u de concerten van 2014 – die van 2015 volgns zo spoedig mogelijk!

De  nieuwe website van de Vrienden van de Oude Kerk Spaarndam is in de lucht!

Laat vooral weten wat u ervan vindt.

In september 2014 zullen wij de website, de nieuwe huisstijl en het programma van het komende seizoen feestelijk introduceren.
De datum en het programma zijn nog niet bekend, maar houdt u de website in de gaten.
Donateurs en andere belangstellenden van wie het email adres bij ons bekend is, zullen via de mail op de hoogte worden gesteld.